Cultuur en evenementen

Europese centen voor Brugse muziekplatformen


Audio Reportage
Europese centen voor Brugse muziekplatformen
Brugge, vrijdag 7/5/2010. Het Concertgebouw en het festival van Vlaanderen Brugge krijgen ruim 60,000 euro aan Europese subsidies in het kader van enkele net goedgekeurde culturele projecten Interreg IV tussen Frankrijk, WalloniŽ en Vlaanderen. Dat heeft het provinciebestuur net bekend gemaakt.

Volgens Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur van Het Concertgebouw, gaan zij "samen met ondermeer het festival van Vlaanderen Brugge en Franse collega's een grensoverschrijdend netwerk creŽren, die klassieke en hedendaags klassieke muziek tot bij het grote publiek brengt".

In eerste instantie zullen de partners zich toespitsen op ervaringsuitwisseling tussen de partners inzake artistieke programmering, administratie, communicatie, techniek maar in een latere fase zal ook nagegaan worden hoe ze elkaar kunnen aanvullen bij grote momentums zoals het multidisciplinair festival COME ON!!! Let's party!

Om al die creativiteit bekend te maken bij het grote publiek wordt ook 'een vernieuwende vorm van communicatie aangewend' waarbij een mobiel platform wordt gecreŽerd waar men alle informatie over de deelnemende cultuurhuizen kan vinden. Dit platform wordt geplaatst op publieke plaatsen zoals onder andere de markt. Tot slot zullen de partners ook een magazine rond klassieke en hedendaags klassieke muziek maken en verdelen, o.a. via het mobiele platform.

De subsidie bedraagt 42.000Ä voor het Concertgebouw en 20.500Ä voor het festival van Vlaanderen Brugge

(FN-Meegedeeld-WVL)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag