Cultuur en evenementen

Feestconcert voor de Arkgemeenschap in de Walburgakerk


Audio Reportage

Brugge, zondag 30/5/2010. Er waren zaterdag net stoelen genoeg om de immense massa te laten zitten in de Walburgakerk voor het feestconcert voor de 'Arkgemeenschap' die gevestigd is in Brugge in de Snaggaerdstraat en in Moerkerke.

De Arkgemeenschap is een woongemeenschap waar de inwoners thuis zijn en waar de professionelen samen met hen, als het ware als gasten hun leven begeleiden. Dagelijks gaan de mensen die in Brugge, in de gebouwen van het Engels Klooster wonen naar Moerkerke waar ze samen op de hoeve de dag op een zinnige manier doorbrengen. Stefaan Heyndrikx, verantwoordelijke voor de gemeenschap was ook tevreden dat sinds 1 januari van dit jaar de Arkgemeenschap Brugge, Moerkerke een volledig zelfstandige organisatie voor personen met een mentale handicap is, die niet enkel afhankelijk is van sponsors.

Voor het concert zongen de bewoners van de Arkgemeenschap het lied 'Busje komt zo' alluderend dat een busje hen toch op een comfortabeler manier van Brugge naar Moerkerke en omgekeerd zou brengen. De opbrengst van het concert is een aanloop om een busje aan te schaffen.

Het koor Cantores o.l.v. Reinhard Andries, Het Martinelli Baroque Consort en solisten Lieve Maertens, mezzosopraan en Amaryllis Dieltiens, sopraan brachten vocaal en instrumentaal werk van Händl en het Gloria van Vivaldi. Het koor, dat ooit onder de handen van Ignace Michiels zong, heeft een mooie prestatie geleverd in de cantates van Händl en de twee vrouwelijke solisten mochten zich volledig uitleven. Het monumentale Gloria van Vivaldi sloot de avond af. Een mooi concert voor een nobel doel.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag