Cultuur en evenementen

Mooiste requiem ooit in Sint-Salvatorskathedraal


Audio Reportage
Mooiste requiem ooit in Sint-Salvatorskathedraal
Brugge, zondag 30/5/2010. Of Gabriel Fauré zijn requiem zomaar heeft geschreven of om zijn vader ten grave te dragen, is niet echt belangrijk. Dat het een werk is dat de dood minder luguber maakt, zal iedereen die er ooit wel eens bij stil gestaan heeft, kunnen beamen.

Het koor van dienst was het Octopus Kamerkoor onder leiding van Bart Van Reyn en voor het concert waren de stemmen van twee solisten present: sopraan Annelies Brants en bariton Benoît Giaux. De sopraan zong het overbekende Pie Jesu van op het oksaal met een stem raak waarvan je zeker in hemelse sferen raakt. Ignace Michiels begeleidde de zangers virtuoos op het orgel en speelde solo een werk van de Franse componist Charles Tournemire (1870-1939).

Naast het requiem van Fauré, zong het Octopus kamerkoor werk van Franse componisten: Debussy, Poulenc, Ravel, Martin en Messiaen. Van Martin zongen ze een dubbel korig Agnus Dei. De dirigent, Bart Van Reyn, stond in het midden van de kerk zijn koor, dat voor het Agnus Dei uit Messe pour double choeur, in twee gelijkwaardige koren werd verdeeld.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag