Cultuur en evenementen

Over de Bergen: Opera? van Corrie van Ginsbergen en Josse De Pauw


Audio Reportage
Over de Bergen: Opera? van Corrie van Ginsbergen en Josse De Pauw
Brugge, donderdag 20/5/2010. Donderdagavond werd de première van 'Over de Bergen' op tekst van Josse De Pauw en muziek van Corrie Van Ginsbergen opgevoerd in het Concertgebouw . Het was een productie van Muziektheater Transparant uitgevoerd door Josse De Pauw zelf, Claron McFadden, sopraan, saxofonist Sean Bergin, Beatrice en Vera van der Poel en een hele schare uitstekende muzikanten. De Pauw noemt zijn creatie overigens 'een opera' een term waar wel wat over te doen was.

Het decor was een houten constructie van Herman Sorgeloos met een bij momenten feeëriek lichtontwerp van Mark Van Denesse.

Vehikel, een teddybeer achtige figuur met een hoofd dat verdacht veel deed denken aan een mannelijk geslachtsorgaanorgaan en een lijf dat helemaal verkeerd in mekaar zat, liep heel traag het decor op met een bebloede zak, waar bleek een hoofd in te zitten. Terwijl het Vehikel naar boven wandelde, mijmerde en dacht het na over het leven en verlangde het naar iets.

Dat verlangen werd ook opgewekt door de mooie stem van Claron McFadden die als op een toren het Vehikel toezong en verleidde. De Lorelei was toch ook een mooie stem die mannen verleidde!
De muziek van Van Ginsbergen zat heel goed in mekaar: bij momenten heftig, andere ogenblikken heel sensueel en rustig.

Een mooie voorstelling, op weg om een aantal verlangens te vervullen, hoewel die weg soms wel wat traag werd bewandeld.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag