Cultuur en evenementen

Nieuw seizoen van het Concertgebouw voorgesteld


Audio Reportage
Nieuw seizoen van het Concertgebouw voorgesteld
Brugge, woensdag 12/5/2010. De inhoud van het nieuwe concertseizoen van het concertgebouw is opnieuw te op papier gezet in een lijvige brochure en het is weer een uitnodigend programma. Artistiek directeur Jeroen Vanacker heeft met zijn gedreven ploeg opnieuw een geheel samen gepuzzeld dat op zijn minst indrukwekkend kan genoemd worden. Het is voor hem ook de taak van het concertgebouw om de door de wol geverfde melomanen in aanraking te brengen met hedendaagse muziek.

Er is ook dit jaar een gezonde mix gevonden van de verschillende disciplines: grote gevestigde namen zoals John Eliot Gardiner, Abdel Rachman El Bacha en Jordi Savall staan er naast jonge artiesten die ook hun plaats in de muziekwereld verdienen. Muziektheater staat er naast orkesten en ensembles die hun naam reeds in gouden noten waard zijn. Dans is reeds enkele jaren in december de vaste waarde in het Rode Gebouw.

Algemeen directeur Katrien Van Eeckhoutte gaf bij de voorstelling van het nieuwe seizoen aan dat op zowel het vlak van muziek, muziektheater als hedendaagse dans de toekomst van de kwalitatieve werking van het Concertgebouw gegarandeerd is, door samenwerkingen met Anima Eterna Brugge, Rosas en Muziektheater Transparant en stak ook nogmaals de loftrompet over de akoestiek van het gebouw die alom geprezen wordt.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag