Cultuur en evenementen

Christoph Graupner was in de Ryelandtzaal


Audio Reportage
Christoph Graupner was in de Ryelandtzaal
Brugge, maandag 10/5/2010. Vocaal- en instrumentaal ensemble Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick bracht 2 cantates en een dubbelconcerto voor traverso voor een mager opgekomen publiek. Maar zo vaak hadden de afwezigen ongelijk.

Graupner leefde op het eind 17de, begin 18de eeuw en was kapelmeester in Darmstadt, een stad in de Duitse deelstaat Hessen, iets ten zuiden van Frankfurt en Wiesbaden.

Wat we zondagmiddag te horen kregen waren twee kantates voor de vijfde zondag na Pasen, Rogate, en dus de laatste zondag voor Onze Lieve Heer Hemelvaart: de dag die ook 'Brugges mooiste dag' genoemd wordt, omdat dan de bloedprocessie uitgaat.

Goedele Heidbuchel, sopraan,die trouwens uitstekend zong, Stefaan Vandenbroucke, tenor en Benoît Giaux, een warme bariton hadden 's morgens reeds in de Gentse Bijloke hetzelfde programma gezongen en als we er van uitgaan dat opgewarmde stemmen beter presteren, hebben we waarschijnlijk in Brugge het betere werk gehoord. De drie zangers zorgden samen met de muzikanten voor een heel intieme en deugddoende namiddag.

Liefhebbers kunnen op 10 oktober en 11 november in elk geval weer terecht in de Joseph Reyelandtzaal om om 17u30 dezelfde uitvoerders te horen, telkens weer met 2 andere cantates van Graupner.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag