Cultuur en evenementen

Gitarist Francis Vangheluwe op Podium voor de Passie


Audio Reportage
Gitarist Francis Vangheluwe op Podium voor de Passie
Brugge, zondag 4/4/2010. Zaterdag, terwijl op de markt de Bootleg Beatles optraden, was er in de orgelzaal een veel intiemer concert van de Brugse gitarist Francis Vangheluwe in het kader van Podium voor de Passie, een reeks gratis concerten ten voordele van een goed doel. Zo zijn voor het eerste seizoen van Podium voor de Passie de drie Brugse armoedeverenigingen het goede doel geweest: Ūze Plekke uit Sint-Andries, Oarm in Oarme uit Assebroek en Wieder uit Brugge centrum.

Francis Vangheluwe begon klassieke gitaar te spelen toen hij acht was en na een klassieke gitaaropleiding en jaren van actief en gepassioneerd bezig te zijn met muziek, ontdekt hij de fingerstyle gitaar. De muziek van Ansgar Daelken, Ed Gerhard, Andy Mckee, Isato Nakagawa, Peter Finger, Jacques Stotzem waren zijn drijfveren om zelf gitaarmuziek te gaan schrijven.

Niettegenstaande er zaterdag wel op elke Brugse hoek iets te doen was, was de opkomst naar de orgelzaal heel bevredigend. Pascal Cockuyt, beroepskracht van Wieder, maakte de aanwezigen duidelijk wat Wieder is: een organisatie waar armen thuis kunnen komen en waar ze, samen met Oarm in Oarme en Ūze Plekke een arm rond hun mensen leggen en zo samen met hen de sleutel naar de maatschappij kunnen omdraaien.

Geļnteresseerde professionelen of studenten van muziek of uit de theaterwereld of wie graag de maandelijkse nieuwsbrief ontvangt, kunnen een aanvraag indienen of contact opnemen via [email protected].

Het laatste concert van het eerste seizoen gaat door op 1 mei in de orgelzaal, met een programma van pianomuziek en poėzie. Componist en pianist Frederik Neyrinck en voordrachtkunstenares Jo Noreille zijn de uitvoerders.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Contacteren via mail [email protected]
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Sint-Andries    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag