Cultuur en evenementen

Scala promoot Brugge en Brugge in USA


Audio Reportage
Scala promoot Brugge en Brugge in USA
Brugge, maandag 29/3/2010. De Amerikaanse TV Omroep PBS het komt in april in het Concertgebouw een live registratie opnemen van het meisjeskoor Scala onder leiding van de broers Kolacny. De uitzending zal in de VS, waar de muziek van het koor heel wat belangstelling geniet, naar verwachting door 50 miljoen kijkers worden gevolgd.

Vorig jaar was het koor in de Verenigde Staten waar er grootse plannen zijn beginnen ontkiemen. Zo waren er contacten met PBS (Public Broadcasting Service), de Amerikaanse overheidstelevisie, laten we zeggen de Amerikaanse tegenhanger van de VRT. PBS wil een TV special laten opnemen van Scala, een live captatie van een Scalaconcert dat in augustus 2010 op de Amerikaanse TV zal uitgezonden worden. PBS bestaat uit ruim 375 lokale zenders, vaak meer dan 1 per stad, die onafhankelijk van elkaar uitzenden wat wordt aangeleverd. Er wordt zeer veel herhaald, waardoor het bereik van succesvolle programma's op kan lopen tot 50 miljoen kijkers.

Hoewel aanvankelijk gepland werd om de opnames te laten plaatsvinden in de States, zal de live opname van de Scala special plaats vinden op 28 april 2010 in het Concertgebouw van Brugge en dit op nadrukkelijke van beide broers. Het Amerikaanse productiehuis uit Miami, dat beweert dat ze Brugge voorheen niet kenden, maar nu zr onder de indruk van de historische binnenstad is, zal ook beelden van de stad Brugge maken en monteren doorheen de Amerikaanse Tv-special. Zo willen ze het 'middeleeuwse' van de stad binnen in het moderne Concertgebouw brengen.

Voor de broers Kolacny en Scala is Brugge een manier om grotere bekendheid in de VS te krijgen. Voor Brugge zijn Scala en de Kolacny Brothers een manier om nog meer bekend te worden over de grote plas. Een win-win-situatie zei burgemeester Patrick Moenaert (CD&V;).

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Politiek    CD&V;    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag