Cultuur en evenementen

Opnieuw mooie opbrengst voor Podium voor de Passie


Audio Reportage
Opnieuw mooie opbrengst voor Podium voor de Passie
Brugge, zaterdag 6/3/2010. De tweede reeks van 3 concerten is zaterdagavond positief afgelopen voor de armoedevereniging Oarm in Oarme uit Assebroek. Bart Hollevoet van het OCMW nam voor de vereniging de som van 740 euro en 43 cent in ontvangst. Daarbij kwam nog eens 250 euro van de pluim van Focus.

De derde editie is na de overhandiging van het bedrag dan ook onmiddellijk van start gegaan en deze keer gaat de opbrengst naar de Brugse armoedevereniging Wieder met thuisbasis in Rozendal.

Wegens dubbel gebruik ging het concert ook deze keer niet door in de orgelzaal. maar in een klas van het hoofdgebouw. Het publiek ging wel binnen langs de orgelzaal, waardoor ze via de mooie tuin van het conservatorium het mooi verlichte, statige 18de eeuwse gebouw, het oude herenhuis " van Borsele ", konden binnengaan. De akkoestiek in klas 5 diende helemaal niet onder te doen voor die in de orgelzaal. Het lokaal zat, op enkele stoelen na, helemaal vol.
Het ensemble dat zaterdagavond de dienst uitmaakte, was het Kalès gitaarkwartet. Het 'Kalès Guitar Quartet' is ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in 2004. Na enkele formatiewisselingen kreeg het ensemble in 2007 zijn definitieve vorm met Vadim Deprez, Isaac Vanhove, Nele De Gussem en Dries De Porre.

Daar waar werken van Rodrigo en Vila Lobos bij het grote publiek superpopulair zijn, hoorden we niks van die 'populaire' muziek in het programma. Ze speelden wel een bisnummer wat ze zelf een 'meezinger' noemden.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag