Cultuur en evenementen

Europese Commissievoorzitter Barosso geniet in Concertgebouw


Audio Reportage
Europese Commissievoorzitter Barosso geniet in Concertgebouw
Brugge, zaterdag 27/2/2010. Hesperion XXI, de Capelle Reial de Catalunya, Montserrat Figueras en Jordi Savall hebben vrijdag een op 20 plaatsen na uitverkocht Concertgebouw tot een staande ovatie gebracht. In de inleiding werd door Simon Van Damme op een duidelijke manier uitleg gegeven over Sibille, een Griekse Mythologische vrouw, tegenhanger van en profeet die optraden als orakel. Met andere woorden, het waren de zieners van de oudheid.

Het ensemble en het koor brachten verschillende versies van Sibillen: de Gallicische, de Occitaanse en de Catalaanse. De sobere en ingetogen sfeer kon iedereen in de zaal bekoren . Maar het feit dat het concert versterkt werd, was dan wel een minpuntje omdat op de die manier het ruimtelijk effect, bedoeld door vanop een zijbalkon te musiceren, volledig teniet gedaan werd. Alles kwam uit dezelfde luidspreker vooraan op het podium.

Hoog bezoek

De Europese Commissievoorzitter Manuel Barosso, die met zijn commissie in Brugge vergaderde werd door de burgemeester uitgenodigd om de zware vergaderingen te ruilen voor een deugddoend concert. We troffen achteraf een ontspannen burgervader in het Concertgebouwcafe, die vertelde dat Barosso van het concert had genoten. Ook Moenaert vertelde een fan te zijn van de Catalaanse musicus en zijn vrouw.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag