Cultuur en evenementen

De Orient Express komt naar Brugge


Audio Reportage
De Orient Express komt naar Brugge
Brugge, vrijdag 19/2/2010. Neen het is niet de NMBS die voor een zomerstunt zorgt begin augustus, maar het MAfestival dat dit jaar in het (midden)oosten zijn inspiratie vond.
Donderdag avond is het programma van het komende festival aan de vrienden van het festival en aan de pers bekendgemaakt. Bij de aanwezigen stond waarschijnlijk het melomane water reeds aan de lippen, maar voor de kaartenverkoop moet nog even gewacht worden tot 1 maart.

Directeur Thomas Bisschop die het dit jaar zonder Hendrik Storme moet doen omdat die direkteur geworden is van het Klara Festival gaf woord en uitleg.
Om iets van de sluier op te lichten vernoemen we hier Le PoŔme Harmonique met Vincent dumestre,Florian Heyerick, Il Gardellino, Johanette Zomer, Capriccio Stravagante, B'rock, ClaireChevalier en de eminence grise van het klavecimbel Gustav Leonhardt als de meest in het oog springende musici.

Er is dit jaar ook een verregaande samenwerking met het Musikfestspiele Potsdam Sanssouci, het oude muziekfestival van de Duitse stad. Zes concerten zullen te zien en te horen zijn zowel in Potsdam in juni als in augustus in Brugge
Naast de concerten die in de Brugse locaties doorgaan, speelt Lissewege weer een rol. Zondag 8 augustus is Lissewege the place to be met een paar verrassende elementen zoals daar zijn een Marokkaanse tent en de Schuur van Abdij Ter Doest waar 'L'Algerino in Italia' zal gecreŰerd worden.

Naast de concerten zijn er dit jaar opnieuw de 'Internationale Wedstrijden Musica Antiqua'. Deze wedstrijden staan dit jaar in het teken van het klavecimbel en de pianoforte en richten zich tot jonge hoog gekwalificeerde uitvoerders uit binnen en buitenland, gespecialiseerd in de historisch ge´nformeerde uitvoeringspraktijk. De preselecties (6-10.08) en halve finales vinden plaats in het Provinciaal Hof en zijn vrij toegankelijk. De finales gaan door op zaterdag 14 augustus in het Concertgebouw: 16u Pianoforte en 20u Klavecimbel.

Vanaf 7 tot 10 augustus gaat er dit jaar weer een Internationale tentoonstelling door in de Hallen van het Belfort.

Kinderen van 6 en 12 jaar zullen met een muzikale vakantie op een heel aparte manier festivalganger kunnen zijn. De muziekvakantie is een intiatief van Musica.

De universiteit Vrije Tijd van het Davidsfonds zal ge´nteresseerde concertgangers wegwijs maken in de klankwereld van de oude muziek. De cursus belooft een verdiepende en verfrissende blik op concertervaring te geven.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag