Cultuur en evenementen

Chris Defoort en Salva Sanchis improviseren in kamermuziekzaal


Audio Reportage

Brugge, dinsdag 16/2/2010. Dinsdagavond was over de vloer van de kamermuziekzaal een zwarte folie gelegd om de danser over de dansvloer te laten glijden. Kris Defoort begeleidde Salva Sanchis live aan de piano. Defoort die improvisatie geeft in het Brusselse conservatorium en een autoriteit is in de muziekwereld is trouwens een uitgeweken Bruggeling. Zijn fiere moeder was aan zijn lippen gekluisterd tijdens en na de voorstelling.
We konden in de muziek allerlei invloeden bemerken. Zo was Eric Satie duidelijk merkbaar in het eerste improvisatieluik. Dat Defoort van oorsprong jazzmuzicus is, kon hij niet verstoppen.
Sanchis had mooie muziek om zich uit te leven in zijn bewegingen.
De voorstelling ging hier in het Concertgebouw in wereldpremière en achteraf had Lieve Dierckx een gesprek met Sanchis en Defoort. Gelukkig kon iedereen heel dicht bij de sprekers gaan zitten, want alles gebeurde zonder geluidsversterking. Defoort en Sanchis vertelden honderduit hoe dit improvisatieproject tot stand was gekomen.
Het Concertgebouw is tevreden met de opkomst én invulling van het een paar dagen geleden gestarte Come ON! Action! programma. De Brugse bezoekers kregen controversiële maar mooie dingen te horen en Jeroen Van Acker van het Concertgebouw is tevreden over de reactie: 'we zochten naar intensiteit waarbij je niet bij voorbaat niet weet wat er zal gebeuren en dat brachten de geprogrammeerde events duidelijk...'

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag