Cultuur en evenementen

MAfestival 2012 voorgesteld

MAfestival 2012 voorgesteld
Brugge, zondag 11/3/2012. Zaterdagavond is in het Concertgebouw het nieuwe MAfestival boven de doopvont gehouden. Iedereen die weg is van oude muziek zit weer goed in Brugge en Lissewege van 3 tot 12 augustus.

Divers

"Net zoals elk jaar worden gevestigde waarden op het podium gebracht, en krijgen jonge opkomende muzikanten de kans om hier hun kunnen te bewijzen. Zo zullen Skip Sempé, oudleerling van de dit jaar overleden grootmeester Gustav Leonhardt en Pierre Hantai, de man die dynamiek uit een klavecimbel haalt, van de partij zijn. Ottavio Dantone, ooit winnaar van het concours Musica Antiqua (1986)". zegt festivaldirecteur, Thomas Bisschop, die de titel van het festival toelicht :Triste plaisir et douloureuse Joye. Bisschop kijkt zelf alvast uit naar het liedrecital van Anna Prohaska waar ze luitliederen zal zingen van Dowland en Purcell.

Zonder Gustav Leonhardt

Het concours dit jaar is dit jaar voor klavecimbel dat dit jaar losgekoppeld van de pianoforte, maar orgel is er dit jaar voor in de plaats gekomen. Dit jaar zal Skip Sempé de plaats van Gustav Leonhardt in de jury overnemen.

De samenwerking met het festival van Utrecht, onder de vorm van gratis concerten in het Provinciaal Hof, wordt dit jaar verdergezet. Een heel mooi initiatief trouwens onder de naam "fringe".

De sinds enkele jaren opgezette festivaldag in Lissewege gaat ook weer door op zondag 5 augustus. Naar het schijnt is de zon reeds besteld!

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.mafestival.be
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Klassiek    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie

Reageer via Facebook of twitter