Cultuur en evenementen

‘Beat it’ ingeslagen in het Concertgebouw

storing
Brugge, vrijdag 11/2/2011. ‘Beat it’ werd donderdag ingeslagen in het Concertgebouw
Het openingsconcertconcert van het slagwerkfestival “Beat it” van het Concertgebouw had de titel ‘Bolero’ meegekregen en het eerste werk dat The Brussels Philharmonic, onder leiding van Giancarlo Guerrero, uitvoerde, was dan ook een ronduit schitterende Bolero van Ravel met slagwerk centraal.

Daarna zaten het echtpaar Inge Spinet en Jan Michiels elk aan hun piano voor het concert voor twee piano’s, slagwerk en orkest van Béla Bartók. Het was helemaal geen werk dat, zoals het eerste, iedereen kon mee neuriën, maar het stond.

Na de pauze was het de beurt aan een bewerking door Berio van een compositie van Luigi Boccherini: Ritarata notturna di Madrid. Een bekend deuntje van een barokcomponist door een heus symfonisch orkest.

Groove

Na dat mooie begin van het tweede deel stond een wereldcreatie van de Vlaamse componist Wim Henderickx geprogrammeerd, wiens werk wordt uitgegeven in Noorwegen. De titel van het werk was ‘Groove’ en de slagwerker van dienst, Gert François, slaagde er ogenschijnlijk gemakkelijk in het publiek te doen bewegen: er zat heel wat Groove in. Hij liep ook permanent rond op het podium, om de vele verschillende slagwerkinstrumenten te kunnen bespelen. Na de voorstelling bleek de componist zeer bij met het resultaat...

(PP-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

afdrukken Afdrukvriendelijke versie

Reacties

Roland De Mulder reageert:
wereldcreatie van Wim Henderickx TOP !!!
Gert François WERELDKLASSE !!!!!!!!!!!!!

Reageer via Facebook of twitter