stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=7897
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Mobiliteit in Brugge krijgt nieuwe aanpak


Brugge, vrijdag 15/10/2004. De stad Brugge heeft deze morgen een nieuw mobiliteitsplan ingevoerd in de historische binnenstad, met tweerichtingsverkeer voor fietsen, Blauwe Zone en bewonersparkeren in de hele binnenstad

Fietsers

Voor fietsers wijzigt de verkeerscirculatie in de binnenstad. Fietsers kunnen voortaan in nagenoeg alle straten in de binnenstad in beide richtingen fietsen. Uitzondering vormen de winkelstraten.

Parkeren

De gewijzigde parkeerregeling ging om 09.00 uur in.
Het gebruik van de blauwe schijf of bewonerskaart is verplicht van maandag tot en met zaterdag, telkens van 09.00 tot 19.00 uur. Op zon - en wettelijke feestdagen geldt de reglementering niet.

Boetes

Er is geen gedoogperiode voorzien en korpschef Dewulf van de Brugse politie heeft een massaal en cordaat optreden tegen aangekondigd tegen zij die geen Europese Blauwe parkeerschijf gebruiken. Wie geen parkeerschijf, bewonerskaart of parkeerticket heeft, riskeert onherroepelijk een taks te moeten betalen die tussen de €30 en €50 bedraagt.

Bewonerskaarten afhalen

Bewoners van de binnenstad kunnen, in tegenstelling tot wat velen denken, nog steeds in de mobiliteitswinkel terecht om hun bewonerskaart af te halen.

Randparkings

Langparkeerders kunnen terecht in de ondergrondse parkings of op een van de zes nieuwe gratis randparkings buiten het stadscentrum. Van op de parkings is om de tien minuten openbaar vervoer voorzien. Op de bussen van De Lijn is vanaf 15 oktober 2004 het één euro tarief geldig.

(FN-Meegedeeld)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com