stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=38359
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Reo Rock 2014 weerstaat zelfs meest fanatieke weergoden

Nieuws
West-Vlaanderen, zaterdag 7/6/2014. De organisatoren van Reo Rock 2014 in Roeselare wisten het eigenlijk al vooraf: het weer zou een rol spelen in het succes van hun event, en terwijl 'I The Exploder' bezig was aan hun eerste nummers begon het al te regenen. Een wolkbreuk zo bleek al vlug. Gelukkig geen hagel, dat was voor enkele kilometers verder. Toch kwam het water binnen in de 'zaal' via de putjes. Enkele medewerkers gingen op de dekseltjes staan in de hoop zo het water buiten te houden (zie foto) maar dat lukte niet echt goed. Er werden vlug enkele boxen op paletten gezet. Dit alles echter zonder het optreden te onderbreken.

I The Exploder

'I The Exploder' is een groep uit de contreien en ze gaven de aftrap voor een avond vol muziek maar zonder groot scherm buiten. Hier geen voetbal, enkel schitterende optredens. Zij brachten een ruige rythme van snerpende gitaren en de zang van Titus Monteyne zorgden reeds voor het eerste hoogtepunt van de avond. Het nog niet zo talrijke publiek kon hen goed smaken.† 'Seperate Ways', 'a Storm is Coming' neigden zeker tot headbangen. Verder in de set een ballade : 'A Hundred Songs', niet dat het echt 'braaf' bleef want na enkele akkoorden kwam het ruige weer boven drijven. Op drum : Pieter Deroo, Bas : Jens Vanhecke, Rythme-gitaar : Frank 'Para' Verschoore. Samen hebben ze hun eerste EP uit. † Nadat de medewerkers gemerkt hadden dat ze met aftrekkers niet al het binnen gekomen water zouden terug weg krijgen, werden de grote(er) middelen ingezet.

The Kids

Tijdens de soundcheck en de eerste nummers van 'The Kids', reden de water opzuigende kar vrolijk rond. Ludo, Lucas, Yves en Tim vlogen er, zoals vanouds, al met de eerste noten in : 'Wild Days are Over', 'There will be no next Time'. In 1985 gestopt, in 1996 terug herbegonnen, de wilde jaren zijn nog zeker niet over en geen volgende keer ? Ze bewijzen dit al terug vele jaren. In 2012 waren ze Top of the Bill op de Red Rock Rally op 1 mei in het Astridpark en ook daar hebben ze bewezen dat ze nog steeds weten wat 'Rock over Belgium' is. Zelfs 'Fascist Cops' klinkt nog als vanouds. 'When The Kids are United' sloten hun set om het podium aan Fischer-Z over te laten.

Fischer-Z

Eind jaren '70, een lange 24-jarige slungel, in hemdje met opgerolde mouwen, veroverde Groot-BrittanniŽ en omstreken, zo ook ons landje, met 'The Worker' en Marliese. In 1981, kort na hun stormachtig optreden op Pink Pop, stopten ze. Reeds enkele jaren staat John Watts, nu een 60-er, er weer. En hoe ! Met een andere bezetting weliswaar. Tony McEnery, liet zich buiten zijn gitaarspel, ook opvallen door tijdens een nummer zelf foto's te nemen van John en de drummer. Deze zomer komt hun nieuwe LP uit waarvan ze een aantal nummers gebracht hebben, naast hun oude successen : 'So Long' , 'Berlin' en 'Red Skies over Paradise'. John, niet meer piepjong, gekleed in een ouderwetse polo-shirt met dito hoedje, heeft nog steeds zijn stem zoals vanouds. Het ondertussen talrijke publiek kon hen zeer smaken en bedankte hen uitvoerig met een lang applaus.

Raymond Van Het Groenewoud

Als afsluiter van de optredens stond onze Raymond Van Het Groenewoud geboekt. Velen hadden dat gehoord/gelezen want tegen dan was de 'zaal' helemaal vol gelopen. Zijn muzikanten : Cesar Janssens op drum, Pieter Van Bogaert op Hammond-orgel, Mick Verbeke op bas en zijn zoon Leander, begonnen te spelen toen de goedlachse presentator Raymond aankondigde. Deze avond brachten ze nog niet de nieuwe show 'Bijna volwassen' (volgend jaar te zien in de Brugse Stadsschouwburg), maar wel een gelijkaardige set zoals enige tijd geleden op de Burg, maar wel met sommige aangepaste teksten. De verwijzingen naar groenten en fruit waren nooit ver weg. Er gaat niets boven sex ... Beminde gelovigen ... Ik ga vooruit ... 'De liefde voor muziek' stroomt nog steeds over het podium. Is het nu het rustige '2 Meisjes' of het reeds op zoveel verschillende manieren gebrachte 'Je Veux l'Amour', als groenten konden dansen en applaudisseren, ze deden ook mee. Iedereen danste, zong, brulde mee. Wat een feest!

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto Stippy en Micheleeuw)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com