stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=38319
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Gorki en 4 Brugse bands: Burgrock 2014

Op de agenda voor Brugge op vrijdag, 11/7/2014:
Cultuur
Brugge, dinsdag 8/7/2014. Het BurgRock Comité heeft voor 11 juli, ter gelegenheid van de viering van Vlaamse feestdag op de Burg, weer een fraaie agenda uitgewerkt, naar we deze middag vernamen bedoeld om de verbinding tussen jongeren en 11 juli te versterken.

Rockrally

De rockrally begint dit jaar al om 1 uur (vroeger startte Brugrock twee uur later) om in totaal 11 uur de tijd te hebben om de zeer drukke agenda af te werken: Momma said So, de finalist van Westtalent, start en een uurtje later mogen de 4 garagerockers van Eraserhead hun ding doen. Om 15u zak de eerste thuisband het podium betreden, namelijk Wasted 24/7gevolgd door ArkEstri uit Gent. De Brugse post rockband Birds wordt de laatste deelnemer aan de wedstrijd waarin ze op podiumuitstraling, originaliteit, zang en instrumentale samenhang zullen worden getoetst en niet in het minst ook op het verplichte Nederlandstalige nummer. Het is tenslotte 11 juli.

Headliners

Maar dan begint het feest pas: Om 18u komen de winnaars van de vorige editie, Calling Susan op het podium als eerste headliners gevold door de ook al Brugse Elements, met 4 ex-leden van Red Zebra met frontman bassist Sam Claeys.

Gorki en DJ Dirk Stoops

Zij moeten het pad effenen voor de jubileumtournee van niemand minder dan Gorki, die vrij exclusief voor de regio gratis te zien zal zijn op de Burg. Nadien is er nog een feestje, zeg maar feest, met DJ Dirk Stoops die op de Burg naar wij vernemen nog meer moois van plan is dan op de inmiddels op legendarische events op Sint Baafs tijdens de Gentse Feesten.

Het enige wat aan het DJ event naar verluidt nu al heel zeker is, is het sluitingsuur, namelijk middernacht: Brugge is een echte studentenstad dus heeft het stadsbestuur echt het onderste uit de kan gehaald qua vergunning!

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.burgrock.org

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com