stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=37769
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Blues in Bruges 2014: Moonrunner en Blues Eaters in den Estaminet

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 12/4/2014:
Cultuur
Brugge, maandag 3/3/2014. In het paasverlof van 2014 staat het Blues in Bruges festival weer op het programma van de Brugse muziekliefhebber en de Brugse band Moonrunner en de Noordfranse Blues Eaters staan op zaterdag 12 april op het podium in den Estaminet.

Moonrunner

Een paar jaar geleden ontmoetten Jan en Andrew elkaar op een Roots-Sunday event in Oostkamp. Jan was op zoek hoe een nieuwe band uit de grond te stampen en Andrew was klaar voor een 'ambitieuze stap' in zijn lange muzikale carrière. En het bleek te klikken. Toen Guy lucht kreeg van hun plannen was Moonrunner klaar voor de geboorte.
Na enkele eerste repetities bleek al gauw dat wat subtiele drumgeluiden nodig zouden zijn om de zwaar ritmische snaarhalen van Jan te ondersteunen waarna Andrew Dirk bij het project betrok. Met zijn big-band ervaring was de band compleet.

Blues Eaters

Blues Eaters stonden in 2010 al op het podium gehad met een dolenthousiaste publieksreactie.
De Charismatische figuur van de Noord-franse Bluesscene zanger / instrumentalist Norman Rosaia speelt naast z'n soloproject en Blues Eaters al meer dan 10 jaar ook nog in Paint it Blue en Little Fat Daddy.
Hij zingt met een krachtige emotionele stem, en speelt de mondharmonica vol overgave. Hij is laureaat Blues Sur Seine in 2010, hij won de 'Prijs Cognac Blues Passion' met de Blues Eaters en is winnaar van 'Music Awards Nord Pas de Calais 2009 Klasse Blues'
Thomas HIRSCH (gitaar) is enorm gepassioneerd voor swing en blues van de jaren '50. Hij stond voor het eerst op het podium met Olivier Mahieu en Eric Liagre. Krachtige explosieve dan swingend of emotioneel geladen solo's laten niemand onberoerd.
Supertalent Thomas Faye speelt sinds z'n zestiende contrabas, heeft meer dan 400 concerten achter de rug en al op meer dan twintig albums voor verschillende muzieknoten meegespeeld, hij geeft basles in verschillende muziekscholen. Prjoecten waarin z'n werk te horen is met oa David Lynx, Marc Berthoumieux, Sinsemilia, Jean-Marie Ecay, Belmondo broers, Philippe Lavil de Moutin broers, Etienne M'Bappé
Sébastien Courti begon te drummen op zes, studeert af op 15 met klassiek slagwerk, om later in de Jazz school van Duinkerke, Calais en Rijsel te gaan studeren. Hij verscherpt z'n drumtechniek door later de wereld rond te reizen (USA UK en Europa) met oa Nico Toussaint Wayne , Big James en de chicagos playboys ... En begeleidde hij artiesten als Junior Watson.

zaterdag 12 April 2014- 20u30
L'Estaminet, Park 5, 8000 Brugge
Moonrunner
Blues Eaters

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto:Blues in Bruges)

FN
Meer op www.bluesinbruges.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com