stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=35284
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Erfgoedweekend 2013: Brugge spant de kroon

Nieuws
Brugge, maandag 25/3/2013. Op 20 en 21 april gaat in Brugge niet de erfgoeddag maar wel het erfgoedweekend door, onder de noemer 'Stop de Tijd'. Daarin zal dit jaar ingezoomd worden op bepaalde tijdsperiodes, gekeken worden naar evoluties doorheen de tijd of zal men proberen de tijd te laten stilstaan. Met getijdenboeken, klokken, archiefdocumenten, begraafplaatsen, verhalen van mensen vroeger en nu, en dergelijke, plant Brugge dit jaar maar liefst 55 verschillende evenementen, wat in de praktijk betekent dat de evenementen nooit allemaal zullen kunnen worden bezocht, behalve als iemand er echt in slaagt om de tijd te doen stil staan, maar ook dat Brugge, althans volgens burgemeester Renaat Landuyt, zowel kwantitatief als kwalitatief het grootste erfgoedaanbod in Vlaanderen zal tonen... Vijftig erfgoedpartners zullen een ruim aanbod van demonstraties, workshops, voorstellingen, lezingen, wandelingen, tentoonstellingen presenteren en de Garemijnzaal van de Hallen op de Markt zal het kloppend hart van de Erfgoeddag in Brugge worden.

Bruggespraak

Een dezer dagen moet bij alle Bruggelingen een extra editie van Bruggespraak op de mat vallen met de volledige lijst van activiteiten op de erfgoedagen, maar nog handiger is het internet (zie link onderaan).

Zaterdag 20 april tussen 14 en 17 uur en zondag 21 april van 10 tot 18 uur.
Reservaties voor de 20 te reserveren activiteiDetailten kunnen enkel van 15 to 18 april vanaf 9.00 uur via deze website of telefonisch op 050 44 50 48.
Centraal infopunt: Hallen (Garemijnzaal), Markt 7

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer op www.ergoedcelbrugge.be/erfgoeddag2013

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com