stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=34513
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Symfonieorkest Vlaanderen in het Concertgebouw: Fatal Attraction

Op de agenda voor Brugge op dinsdag, 29/1/2013:

Brugge, dinsdag 1/1/2013. Romantische liefde doorspekt met dramatiek inspireerde vele componisten. In een poging een gooi te doen naar de Prix de Rome in 1829, schreef Berlioz het werk La Morte de Cléopâtre. Deze vierdelige solocantate beschrijft de zelfmoord van Cleopatra door een beet van de giftige slang en het leven dat langzaam uit haar wegvloeit. Door de uiterst expressieve keuze van klankkleuren en instrumenten, en de opeenvolging van gedurfde harmonieën en pakkende stiltes, laat het verhaal van deze Egyptische heldin niemand onberoerd.

Ook Wagner kon liefde en dramatiek op meeslepende wijze verzoenen. Tijdens een concertreis in Rusland kreeg hij het idee om het begin en het einde van zijn opera Tristan und Isolde zonder onderbreking in elkaar te laten overvloeien. Zo zouden Vorspiel en Liebestod een perfecte orkestrale samenvatting vormen van de essentie van het liefdesdrama.

De Derde Symfonie van Brahms vervolledigt het programma. Ingenieuze ritmes, mysterieuze stiltes en aanstekelijke thema's in een geraffineerde schakering tussen licht en donker typeren deze symfonie. Deze productie plaatst mezzosopraan Christianne Stotijn en chef-dirigent Seikyo Kim middenin emoties van hevige dramatiek tot hoofse liefde.

Fatal Attraction.
R. Wagner. Prelude und Liebestod uit 'Tristan und Isolde'
H. Berlioz. La mort de Cléopâtre
J. Brahms. Symfonie nr. 3

dirigent. Seikyo Kim. solist. Christianne Stotijn. mezzosopraan

SYMFONIEORKEST VLAANDEREN / FATAL ATTRACTION
DI 29.01.13 / 20.00

Info & tickets: 050 84 05 87 elke werkdag van 09.00 tot 13.00

(FN-Meegedeeld-Symfonieorkest Vlaanderen vzw)

.
Meer op www.symfonieorkest.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com