stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33601
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse stemmen nog steeds niet geteld: SP.A en CD&V nek aan nek (update)

Nieuws
Brugge, zondag 14/10/2012. De officiŽle Brugse uitslagen zitten met 113 op 115 getelde bureaus volledig vast. Twee computerpannes van deze morgen zorgen er voor dat de resultaten van 2 bureuas nu moeten worden herteld.

Nagelbijten

Het is nog verre van duidelijk is wie de grootste partij zal worden: het wordt wellicht wachten op de allerlaatste uitslagen: het verschil tussen de grootste en de tweede partij bedraagt hooguit 100 stemmen.
Met 113 op 115 bureaus geteld haalt SP.A met Renaat Landuyt met 26,8% het nipt van CD&V van Dirk De Fauw met 26,6% en wordt N-VA met Ann Minne derde 19,7%. Open VLD van Mercedes van Volcem blijft steken op 11 % voor Groen met 8,8%. Vlaams Belang wordt met 5,4% ook bijna van de Brugse politieke kaart geveegd. Lijst Burgemeester, Lijst Dedecker en VCD slagen er niet in een procent te halen. Wie burgemeester of de grootste wordt in Brugge zal wellicht pas na de laatste getelde stem blijken. Wanneer dat zou zijn is niet duidelijk.

Update

Toen onze redactie sloot om 01:15 uur waren er nog geen resultaten. Onwillekeurig denk je dan toch even terug aan de historische Amerikaanse presidentsverkiezingen, waar problemen met gaatjes in ponskaarten bij computergestuurde verkiezingen uiteindelijk Bush aan de macht brachten, in plaats van Al Gore. In Brugge waren de USB-sticks van 2 stembureau's, in totaal goed voor ongeveer 1600 stemmen, "onleesbaar". De reden daarvoor is nog niet duidelijk: een technisch defect of een verkeerde bewerking... Er moest in elk geval worden heringescand, waarvoor een computertexpert met nieuwe USB-sticks uit Brussel moest komen. Brugge deelde deze toestanden met 4 kleinere gemeenten, waar sticks het ook niet deden. Waarom de resultaten echter nog steeds niet ter beschikking zijn is een volslagen raadsel.

(FN-Eigen Berichtgeving/Bron Gegevens: Vlaanderen)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com