stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33475
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com

Maritiem Opleidingscentrum VDAB Zeebrugge houdt open deuren

Economie
Zeebrugge, vrijdag 31/8/2012. Op 1 september houdt het Maritiem Centrum van VDAB in Zeebrugge open deurdag voor het publiek. Het publiek kan er de vele maritieme opleidingen, die VDAB geeft aan werkzoekenden en werknemers, van nabij bekijken. Het opleidingscentrum zal tijdens de opendeur op volle toeren draaien.

Hoogtechnologisch

"Bezoekers kunnen in onze simulatoren zelf oefenen, of in de machinekamer van een bagger-, container- of visserschip rondneuzen en leren werken aan de impressionante scheepsmotoren. In de nieuwe vaarsimulatoren vergeet je eventjes waar je bent en waan je je echt op zee, " zegt Patrick Naeyaert, de manager van het opleidingscentrum. "Je kan ook man overboord oefeningen zien en ook overlevingstechnieken op zee worden gedemonstreerd.
Gloednieuw is het ponton 'Fons', genoemd naar VDAB-topman Fons Leroy. Het ponton samen met de offshore kraan met giek van 30m is het resultaat van de samenwerking tussen VDAB en de baggerbedrijven DEME en Jan De Nul en wordt gebruikt voor de offshore opleidingen bestemd voor mensen die werken aan windmolenparken op zee: daar is veel vraag naar. Cursisten die hun offshore opleiding met succes be´ndigen, ontvangen het internationaal erkende OPITO-certificaat (Offshore Petroleum Industrie Training Organisation). Dit garandeert hen grote tewerkstellingsmogelijkheden in de offshore sector."

Na je maritieme exploratietocht kun je overigens nog nagenieten met een natje en een droogje, met ondermeer -wat had je gedacht- verse vis en ook voor de kleinste bezoekers is er animatie.

Zaterdag 1 september
van 10 tot 18u
Lanceloot Blondeellaan 9
Zeebrugge

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com