stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33419
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugge maakt zich op voor Gouden Boomstoet

Op de agenda voor Brugge op zondag, 26/8/2012:
Cultuur
Brugge, woensdag 15/8/2012. Op zondag 19 en zondag 26 augustus trekt de Gouden Boomstoet weer door Brugge. De Praalstoet van de Gouden Boom is een betoverend spektakelstuk met reuzen, praalwagens en 2.000 kleurrijk uitgedoste figuranten. De stoet werd in zijn huidige vormgeving in 1958 gecreëerd en sinds zijn eerste editie is de stoet een realisatie van de Stad Brugge samen met het Comité voor Initiatief, die elke keer wat vernieuwing in de stoet proberen te brengen. Organisator Etienne Mommerency heeft overigens steeds meer werk om mensen te vinden om in de stoet op te trekken, hoewel heel wat Bruggelingen ook dit jaar weer present zullen zijn.

De "Wapenpas van de Gouden Boom", blijft het centrale thema. Dit was een steekspel, dat in 1468 op de Markt gehouden werd, ter gelegenheid van het huwelijk van Karel de Stoute en Margareta van York. Naast de eeuwenoude legende van de Gouden Boom, worden in de stoet de geschiedenis van Vlaanderen en de Blijde Intocht van het bruidspaar gevisualiseerd. 

Tickets voor de Praalstoet kan je overigens verkrijgen via In & Uit (Concertgebouw, 't Zand Brugge, open 10 - 18 uur), online (volg link hieronder).
€15 p.p. (tribune) of €5 p.p. (zitbanken).

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.goudenboomstoet.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com