stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33159
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Burgemeester sluit Pancho Villa voor 1 maand


Brugge, donderdag 26/4/2012. Sinds de komst van Pancho Villa uit Blankenberge in de Kuiperstraat zijn de vechtpartijen en de politietussenkomsten in de onmiddellijke omgeving van dit café drastisch gestegen en vandaag heeft de burgemůeester beslist het café tijdelijk te sluiten. "De politie is sinds 2011 meer dan 110 keer moeten tussenkomen omdat de openbare orde rond dit café ernstig werd verstoord. Naar aanleiding van opnieuw ernstige moeilijkheden in het weekend van 1 april - waarbij tussen 4u30 en 7 uur de politie meermaals moest tussenkomen - was de maat voor de stad Brugge vol".

Overleg werkt niet

De voorbije maanden werden meerdere overlegmomenten met de uitbater van Pancho Villa en de politie georganiseerd om goede afspraken te maken, zoals dit ook met de nachtwinkeluitbaters als met de andere horeca-uitbaters van de Kuiperstraat werd gedaan. "De Pancho Villa blijft echter een aantrekkingspool voor amokmakers van in en buiten Brugge, met dito tussenkomsten van de Politie," stelt de burgemeester vast. "Dit kan de Stad niet tolereren. Iedereen moet in Brugge op een veilige manier kunnen uitgaan, in een positief uitgaansklimaat."

1 maand dicht

Daarom besliste de burgemeester, in overleg met de korpschef, om de Pancho Villa 1 maand te sluiten en dit op de momenten waarbij de overlast uitgaande van het café het hoogst is: op donderdag, vrijdag en zaterdagnacht, van 20u tot 8u.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com