stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33014
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Oplichters proberen valse droogkuiskosten aan Brugse restaurants

Nieuws
Brugge, dinsdag 28/2/2012. Heel wat horecazaken in de Brugse regio kregen de voorbije dagen een brief in de bus, waarin gevraagd wordt om gemaakte droogkuiskosten terug te betalen. Afzendster is een Nederlandse vrouw genaamd Johanna Bos. Ze beweert dat ze enkele weken geleden in de zaak heeft gegeten en dat een van de medewerkers jus gemorst heeft op de kleding van haar man. Er zou dan afgesproken zijn dat de uitbater de kosten gaat vergoeden.

Gestolen kwitanties

Onderaan de brief is een kopie van een kwitantie van een Nederlandse wasserij bijgevoegd. Het gevraagde bedrag is 19,20 euro. Bij de wasserij in kwestie verklaart men dat er recent een pakket kwitanties werd gestolen.

Massazwendel

Horeca Vlaanderen heeft reeds reacties gekregen van horecazaken uit Brugge, Leuven, Antwerpen en Hasselt waar men telkens dezelfde identieke brief heeft ontvangen. "Enkele ondernemers meldden ons dat ze deze rekening zelfs al betaald hebben", zegt Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. 'In zaken waar veel personeel werkt is het niet altijd gemakkelijk om na te gaan of het voorval ook effectief heeft plaatsgevonden. Het is geenszins een wettelijke verplichting om de klant te vergoeden wanneer er op kleding gemorst wordt, maar geregeld wordt dit aanzien als hoffelijkheid naar de klant toe. Hier maken deze oplichters handig gebruik van.'

Een aantal uitbaters zijn zelf reeds naar de politie gestapt. Horeca Vlaanderen raadt iedereen die deze brief heeft ontvangen aan om hiervan melding te maken bij de politie. '"elf zullen wij ook officieel klacht indienen", zegt Danny Van Assche, "Wij hebben aan onze leden gevraagd om ons op de hoogte te stellen van ontvangst van deze brief. Dit zal ons een idee van de omvang van de oplichterij."

(FN-Meegedeeld-HV)

FN

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com