stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32903
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

300 handtekeningen tegen nieuwe zaal Cactus achter MaZ

Nieuws
Brugge, dinsdag 31/1/2012. De omwonenden van de Magdalenazaal zien de voorgenomen bouw van een nachtclub als uitbreiding van de Magdalenazaal hoegenaamd niet zitten. Cactus Muziekcentrum wil vlak achter de Magdalenazaal in Sint-Andries een tweede gebouw zetten, dat een zaal moet herbergen waar vierhonderd jongeren moeten kunnen fuiven en vlak voor de gemeenteraadszitting werden door omwonenden 300 handtekeningen tegen de plannen overhandigd aan de burgemeester.

Alternatieven zijn er

Volgens buurtbewoner Thierry Goegebeur is de procedure niet gevolgd en zijn er ook voldoende betere alternatieven om de "nachtclub" in te planten, onder meer in de onmiddellijke omgeving van het station, wat de nieuwe Cactus Club ook beter bereikbaar zou maken.

Ook meerderheid verdeeld

Tot grote verrassing kreeg gemeenteraadslid Alain Quatert (VB) die de kritiek van de buren in de gemeenteraad volgde, ook meeval binnen de meerderheid, die de uitvoeringsplannen voor de Cactus Club wel goedkeurde, maar toch had ook burgemeesterskandidaat Dirk de Fauw (CD&V) oren naar de opmerkingen van Quataert, die over die "tsjevenstreek" verbaasd over was... De Fauw noemde Cactus Muziekclub "onvervangbaar en we zijn ze genegen. Het concept van de MaZ van destijds komt niet meer overeen met dat de Cactus daar is gaan doen, nadat ze uit de binnenstad moesten vertrekken. In het oorspronkelijk plan was er een strikte zonering die nu wordt verlaten. Het gaat hier niet meer om een uitbreiding, maar echt om een nieuwe zaal, omwille van verschillende belangen... We moeten deze plannen straks heel goed bekijken bij aanvraag voor de de bouwvergunning en heel omzichtig te werk gaan..."

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com