stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32591
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Concerti Vocali bracht korte maar gesmaakte try-out voor Froville

Cultuur
Brugge, zaterdag 17/9/2011. Vrijdag 16 september waren er in de Ryelandtzaal in de Ezelstraat in Brugge enkele doorwinterde liefhebbers van barokmuziek afgekomen op een concert van Lieselot De Wilde, sopraan) en Dimos Van Deun (klavecimbel, blokfluit).

Verkouden maar wondermooi

Omwille van de verkoudheid van Lieselot werd het concert werd drastisch ingekort om de stem te sparen, maar de zangeres bewees dat ze -niettegenstaande haar verkoudheid- toch over een mooi en, in de mate van het mogelijke, krachtig stemgeluid en –volume beschikte. Een bezoek aan de dokter vrijdagvoormiddag zette het licht op groen om dan toch maar in de zanghemel te mogen vertoeven. Purcell, haar lievelingscomponist, en Monteverdi, waren de componisten waar ze in het verkorte programma werken van zong. Dimos de Beun die ondermeer les geeft aan het Brugse conservatorium, ving met zijn klavecimbel en zijn blokfluit het 'gebroken' concertje op een verbluffende wijze op. Het werk van Sweelinck, Lagrimas, wat tranen betekent, verwees volgens hem naar de gezondheidstoestand van de zangeres.

Lieselot De Wilde, die ook nog bij Encantar gezongen heeft, zal waarschijnlijk schitteren op de zangwedstijd van het festival van Froville, dat we wat kunnen vergelijken met het MAfestival in Brugge. Dat concours gaat door van 21 tot 25 september en we duimen alvast voor Lieselot.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com