stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32528
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Bruggeling Kurt Deklerck haalt brons op WK 9-Ball in Polen

Sportnieuws
Brugge, maandag 5/9/2011. Na het behalen van een zilveren medaille op het Europees Kampioenschap 8-Ball eerder dit jaar in Duitsland, haalde onze stadsgenoot Kurt Deklerck er nu ook in een bronzen medaille te halen op het Wereldkampioenschap 9-Ball voor rolstoelatleten in Polen.

Straf parcours

In de eerste wedstrijd moest hij het opnemen tegen de Pool Klusakiewicz die het thuisvoordeel niet wist te verzilveren: Kurt won de wedstrijd gemakkelijk met 7-2. In de 2e wedstrijd was de Engelsman Luton zijn tegenstander ook die klopte hij met een overtuigende 7-1 score. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen meervoudig Wereldkampioen Fred Dinsmore uit Ierland ook die was een maatje te klein voor Deklerck de eindstand was 7-3. De medaille was binnen enkel het kleur moest nog bepaald worden. Tot dan toe had Deklerck schitterend pool laten zien en werd zelfs getipt als latere winnaar van dit WK door de andere spelers, maar in de halve finale tegen de Zweed Henrik Larsson liet Deklerck zijn kansen liggen: hij miste enkele ballen die hij voordien met de ogen toe wel potte en verloor met zware 9-3 cijfers. De winnaar van dit WK was de Fin Tathi hij klopte Larsson in de Finale met 9-6.

Volgend jaar nog beter?

Voor Deklerck is het nu weer een jaar wachten om toch ooit die ene ontbrekende medaille wereldkampioen 9-ball aan zijn reeds lange palmares te kunnen toevoegen.

(FN-Meegedeeld-KD)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com