stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32257
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

UNIZO wil taksen op terrassen afgeschaft zien

Economie
Brugge, woensdag 13/7/2011. Alsmaar meer cafés pleiten ervoor om ook in de winter hun terras te mogen laten staan. Op die manier willen ze hun rokers ook als het straks kouder wordt een soort onderdak bieden en ook UNIZO vraagt nu aan de gemeenten deze belasting op het plaatsen van terrassen af te schaffen. 90 van de 308 gemeenten, waaronder Brugge, heffen nu nog een belasting op het plaatsen van terrassen, tafels en stoelen. Ook ijvert de ondernemersorganisatie ervoor om de aanvraag van de vergunning zo eenvoudig mogelijk te maken.

Meer nodig

'Dit is slechts één van de oplossingen uit het totale eisenpakket met compenserende maatregelen,' reageert ook UNIZO regiovoorzitter Frederik Serruys. 'Alle beetjes moeten helpen om de horeca leefbaar te houden.'

De ondernemersorganisatie vraagt de gemeentes zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de vergunningen. In de vergunningsvoorwaarden dient rekening te worden gehouden met de noden van de horecauitbaters, zeker met de noden van de kleine cafés die geen plaats hebben voor rookkamers, en met die van de gemeente. 'Op deze manier kunnen ook de gemeenten hun steentje bijdragen tot de ondersteuning van de horecasector, een sector die cruciaal is voor het sociaal leven binnen de gemeente,' besluit UNIZO.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com