stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32237
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com

Oude meesters uit Wenen in Brugge

Op de agenda voor Brugge tot zondag, 15/1/2012:
Cultuur
Brugge, zaterdag 1/10/2011. Het Groeningemuseum toont een aantal meesterwerken uit het Kunsthistorisches Museum Wenen in Brugge in een tentoonstelling onder de titel "Vorstelijk Verzameld, Van Eyck, Goosaert, Bruegel".

Eeuwen collectiewerk

De Gemäldegalerie van het Kunsthistorisches Museum in Wenen bezit één van de belangrijkste collecties oude meesters ter wereld. Die kunstwerken werden door de eeuwen heen verzameld door de aartshertogen van Oostenrijk en de latere keizers van het Heilig Roomse Rijk. Vanaf het huwelijk tussen Maria van Bourgondië en Maximiliaan van Oostenrijk (1477) tot aan het einde van het Ancien Régime (1789) waren er nauwe banden tussen het Habsburgse vorstenhuis en de Lage Landen. Wenen leent een opmerkelijke selectie van 54 topstukken uit, allen daterend uit de 15de en 16de eeuw, afkomstig uit de Zuidelijke Nederlanden en van een bijzonder hoge artistieke kwaliteit. Jan van Eyck, Hugo van der Goes, Hans Memling, Gerard David, Michiel Sittow, Juan de Flandes, Jan Gossaert, Joos van Cleve, Joachim Patinir, Hiëronymus Bosch, Pieter Bruegel de Oude en andere meesters zullen de permanente collectie van het Brugse Groeningemuseum drie maanden komen vervolledigen.

Praktisch

"Vorstelijk Verzameld, Van Eyck, Goosaert, Bruegel" loopt van 5 oktober 2011 -> 15 januari 2012 in het Groeningemuseum, Dijver 12, 8000 Brugge
€ 8 (indiv.) - € 6 (red.) - € 1 (jongeren 6-25 jaar) - gratis t/m 5
jaar en voor inwoners van Brugge

(FN-Meegedeeld-Musea Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com