stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31725
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

N-VA wil elektrische bussen in Brugse binnenstad

Economie
Brugge, maandag 28/2/2011. De politieke stilte voor de de komende gemeenteraadverkiezingen in 2012 is duidelijk voorbij. Nadat een goeie week geleden CD&V bekend maakte dat Dirk De Fauw hun kandidaat burgemeester is voor die verkiezingen, zijn ook de andere partijen begonnen met het profileren en daar waar het binnen de Brugse meerderheid steeds zoeken was naar gemeenschappelijke standpunten wordt sinds deze week duidelijk meer geprofileerd.

N-VA schepen Jean-Marie Bogaert bijvoorbeeld, die zich normaal alleen over zijn eigen beleidsdomein toerisme uitlaat, gaf duidelijk zijn mening te kennen over wat er moet gebeuren inzake mobiliteit, normaal het exclusieve werkdomein van de burgemeester... En het vorige mobiliteitsplan van de burgemeester is volgens Bogaert niet opgewassen tegen de wijzigende verkeerstromen.

Elektrische bussen in binnenstad

Bogaert vindt met name dat Brugge met De Lijn moet spreken over de invoering van elektrische bussen in binnenstad. Het aantal bussen door de hoofdwinkelstraten wil hij drastisch reduceren en door het uitgekiend organiseren van aansluitingen met bussen naar de rand zou de kwaliteit van de service daar niet onder leiden, stelt hij. De binnenstadsbussen zouden ook regelmatig verbindingen moeten organiseren met de toeristische busparking aan de Katelijnepoort.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com