stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31640
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Extra plaatsen voor Bruggelingen voor Triatlon op 18 juni

Sportnieuws
Brugge, maandag 21/2/2011. Op zaterdag 18 juni heeft de 8e editie plaats van de Triatlon Brugge. Het unieke kader van deze wedstrijd (1 km zwemmen in de Brugse reitjes, 45 km fietsen in het Brugse Ommeland en 10 km lopen doorheen het historische centrum van Brugge) lokt in de maand juni telkens duizenden sportievelingen en kijklustigen naar de Brugse binnenstad. "Daarom is deze sportmanifestatie dan ook jaar na jaar een enorm succes voor Brugge. Het aantal deelnemers moet noodgedwongen beperkt worden, met dus jaarlijks heel wat 'ontgoochelden' tot gevolg. Daarom keek de Sportdienst Brugge samen met de organisatie van de triatlon eens naar de mogelijkheden om toch, zij het maar deels, een oplossing te bieden voor Bruggelingen die uit de boot gevallen zijn," stelt sportschepen Annick Lambrecht.

Extra

Kandidaat-deelnemers mochten op 15 en 16 februari al proberen zich online in te schrijven. Opnieuw slaagden heel wat gegadigden hier toch niet in. Daarom kwam het voorstel om een extra 'wave' te voorzien voor Bruggelingen: concreet worden er voor Stad Brugge 200 extra deelnameplaatsen voorzien (125 individuele atleten + 25 trio-teams (= 75 sporters)). Dit is zowel voor bewoners die er niet in slaagden om zich op 15 en 16 februari in te schrijven alsook voor bewoners die zich nu nog snel via de website (www.triatlonbrugge.be) willen registreren.

"In het maartnummer van Bruggespraak, dat in de week van 18 maart in de bus valt, vind je een inschrijvingsstrookje waarmee je alsnog kans maakt om te kunnen deelnemen," legt de Brugse schepen van sport uit. "Enkel originele én volledig ingevulde strookjes komen in aanmerking en deze moeten de Sportdienst ten laatste op 31 maart om 16.00 uur bereiken. Via lottrekking worden dan de extra plaatsen ingevuld."

BELANGRIJK:

- Enkel personen die in Brugge gedomicilieerd zijn EN die zich geregistreerd hebben op www.triatlonbrugge.be (linksbovenaan op homepage) komen in aanmerking! U moet dus zowel uw rijksregisternummer als uw unieke registratiecode vermelden (bij de trio's moeten minimum 2 van de 3 atleten in Brugge gedomicilieerd zijn).

- Begin april krijgen de 200 gelukkigen een mail van de organisatie met de noodzakelijke releasecode en alle nodige instructies voor o.a. de betaling (de deelnameprijs blijft ONGEWIJZIGD: € 50 voor individuele triatleten en € 100 voor trio's).

"Het doet mij plezier dat deze inspanningen ervoor gezorgd hebben dat meer Bruggelingen die dag samen met mij aan deze City Triatlon kunnen deelnemen," aldus de tevreden Brugse Schepen van Sport.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com