stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31625
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Pol Van Den Driessche in paleis en basiliek met nieuwe thriller

Nieuws
Brugge, zaterdag 19/2/2011. Pol Van Den Driessche in de Standaard Boekhandel zijn tweede thriller voorgesteld. De voormalige CD&V-senator en journalist bij VTM heeft met "Mysterie in Laken" duidelijk een eerste échte thriller afgeleverd: ook zelf geeft hij toe dat hij uit zijn eerste poging tot een roman, "Moord in de Senaat" vooral veel nuttige lessen heeft geleerd: mijn personages zijn nu mensen van vlees en bloed. Ze hebben niet alleen een taak, maar ook een familie, ze hebben nu zorgen, verdriet en plezier..."

Het "Mysterie in Laken" speelt zich al in de wereld van het koningshuis en de top van de Kerk: op het moment dat de tuinman van het paleis een lijk ontdekt in de tuin van het paleis verdwijnt de pauselijke nuntius in Brussel. Het verhaal speelt zich overigens af tegen de achtergrond van moeizame regeringsonderhandelingen, waardoor er op de politie en het gerecht extra druk zit om het diplomatisch aan te pakken: huiszoekingen in het aartsbisdom zorgen voor politieke ophef. Ver moet je de werkelijkheid achter het boek niet zoeken en de link met verschillende bestaande personen is snel te leggen.

Dat neemt niet weg dat het boek een fantastisch fictief verhaal is, waarbij de ontknoping meer dan één onverwachte kant oplevert... De moeite waard, dat is zeker...

Mysterie in Laken is uitgegeven door Van Halewyck, telt 344 pagina's en kost 19,95 euro: het is elke cent waard.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com