stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31032
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse hotels slachtoffer van staking Belgocontrol

Economie
Brugge, vrijdag 1/10/2010. Volgens de vereniging Hotels Regio Brugge zijn de gevolgen op termijn van de staking bij Belgocontrol voor de Brugse hotels niet te overzienÖ. '11 van de 22 hotels die reageerden op onze steekproef, hebben samen zo'n 86 overnachtingen aan de neus zien voorbijgaan, wat in totaal meer dan 11 000 Euro omzetverlies opleverde,' zegt Thierry Lemahieu, de voorzitter van Hotels Regio Brugge vzw. 'Niet alle hotels konden tijdig reageren maar als men weet dat er in onze regio zo'n 138 hotels gevestigd zijn, dan kan men vlug inschatten dat het gezamenlijke omzetverlies waanzinnig veel groter is. Na de brand in de kanaaltunnel, 'bevroren' Eurostartreinen, het treinongeval te Halle die alle internationale treinverkeer lam legde, en sluiting van het Europees luchtruim door de vulkaanaswolk zit de hotelsector opnieuw met de gebakken peren.'

Op 28 september ll. zorgde een wilde staking bij luchtverkeersleider Belgocom ervoor dat het Belgische luchtruim volledig plat lag. De hoteliers krijgen on twee redenen financiŽle klappen te verduren: enerzijds als gevolg van geannuleerde reserveringen maar ook een groot aantalm 'No-show's' van reizigers die hun bestemming gewoonweg niet konden bereiken.

Broodroof

'Het recht van staken is blijkbaar een recht van broodroof geworden, om dan nog maar te zwijgen van het slechte imago dat ons land hierdoor krijgt! Een imago dat ons jarenlang kan achtervolgen en bepaalde reizigers zelfs kan doen beslissen ons als bestemming te mijden. De impact en de gevolgen van dergelijke stakingsacties worden duidelijk onderschat,' besluit zegt Thierry Lemahieu.

(FN-Meegedeeld- Hotels Regio Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com