stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31001
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com

Leerlingen Atheneum Vijverhof voortaan in het droge

Nieuws
Brugge, zaterdag 25/9/2010. De leerlingen van het Atheneum Vijverhof in Sint-Michiels zullen voortaan de pauzes tussen de lestijden in het droge kunnen doormaken. Directeur Guido Ooghe stelde deze week de recentste in een reeks investeringen voor, die de school nog moeten verbeteren. Een paar jaar werd een uitgebreid computerpark voor een allesomvattende elektronische leeromgeving uitgebouwd, waarna de sportinfrastructuur volledig werd vernieuwd en vorig jaar werden heel wat lokalen van nieuwe ramen en deuren voorzien. Nu was de overkapping van de speelplaats aan de beurt, iets waar de leerlingen applaus voor over hadden, en met het huidige weer zeker geen overbodige luxe.

Verdere plannen

Het Atheneum Vijverhof heeft nog heel wat op de milieubewuste investeringsplannen staan: er moeten zonnepanelen komen op de daken van de school, en de volledige TL-schoolverlichting zal vervangen worden door LED's.

Linux

'En we zullen ook binnenkort overgaan tot het installeren van Linux, alvast op een deel van onze computers, omdat het werken met dit "open source" alternatief voor Windows ook deel uit maakt van wat een school van de 21ste eeuw moet kunnen aanbieden, zegt directeur Guido Ooghe, die er meteen ook aan toe dat dat, de infrastructuur, niet echt het belangrijkste is, wel het warm hart voor leerlingen, maar onder impuls van de actieve ouderraad wordt veel gerealiseerd, onder meer op het vlak van milieu en verkeersveiligheid.

(EC-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com