stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=30917
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com

Nicole en Hugo sterren op Kroenkelen

Showbiz
Brugge, zondag 19/9/2010. Nicole en Hugo waren dé muzikale sterren die dit weekend in het kader van de Autoloze Zondag langs het druk bewandelde en gefietste parcours van Kroenkelen voor de afwisseling zorgden.

Tussen twee gesmaakte optredens door vonden ze ook even de tijd om met ons hun bijzonder rijke verleden door te nemen. Nicole Josy (geboren als Nicole Van Palm, Wemmel, 21 oktober 1946) en Hugo Sigal (geboren als Hugo Verbraeken, Leopoldstad, 10 november 1947) leerden elkaar kennen in 1970 en werden in de studio's van de BRT verliefd op elkaar. Een jaar later wonnen ze Canzonissima, de voorronde om naar het Eurovisiesongfestival te mogen met het liedje Goeiemorgen, morgen, maar vlak voor hun vertrek naar Dublin kreeg Nicole geelzucht en het duo kon niet afreizen. Enkele maanden later, op 1 december 1971, traden ze in het huwelijk. Twee jaar later gingen ze wel naar het Eurovisiesongfestival, met een veel minder geslaagd liedje Baby Baby en ze eindigden als laatsten. Vanaf 1984 verzorgden ze entertainment op cruiseschepen en zo zagen zij de hele wereld... In 2004 werden ze door Studio 100 weer ingeschreven voor Eurosong, maar Love is all around haalde het niet. In 2008 wonnen Nicole & Hugo de finale van de derde reeks van Zo is er maar één met het nummer Pastorale, oorspronkelijk gezongen door Ramses Shaffy en Liesbeth List: twee jaar lang hadden VRT en de auteursrechtenhouders er alles gedaan om te verhinderen dat zij dat nummer zouden zingen, maar de aanhouder wint... Wat later wonnen ze met "Pastorale" ook de Radio 2 Zomerhit trofee en in 2009 kregen ze, ook omwille van Pastorale, de Mia (Music Industry Award) in de categorie 'beste populaire artiest'.

Nog niet stoppen

'Ik weet niet hoe het mogelijk is dat sommige journalisten schrijven dat wij zullen stoppen. Wij willen onze carrière wel wat afbouwen: 10 optredens per maand in plaats van 20, maar stoppen, nee: voor ons is muziek te belangrijk in ons leven. Tot we sterven? Nee, tot we zelf merken dat het niet meer goed genoeg is. Elke 6 maanden stoppen we even om wat op te nemen en dan evalueren wij onszelf...' zegt Hugo. 'En in januari wordt Hugo ook geopereerd aan de beide knieën. Het is afwachten hoe dat afloopt, want Nicole en Hugo zonder dans is ook niet hetzelfde,' vult Nicole aan...

(EC-Op locatie/Foto: Piet Tramaseur)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com