stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=30546
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Bouw eerste woningen op Julien Saelens start nog dit jaar


Brugge, zondag 25/7/2010. Het Brugse stadsbestuur heeft een gunstig advies verleend voor de eerste bouwdossiers in het woonuitbreidingsgebied Julien Saelens. De aanvragen van Huysman Bouw en Groep Huyzentruyt voorziet in de bouw van 5 en 30 eengezinswoningen. Hiermee zal de eerste fase van het masterplan worden gerealiseerd.

Uiterlijk op 12 augustus moet de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar zijn beslissing kenbaar maken en beslissen over de vergunning. De wegenaanleg werd vorige winter reeds beŽindigd, zodat de start van de bouwwerken nog voor dit jaar zou kinnen zijn.

Volgen het masterplan Julien Saelens, moet het gebied uiteindelijk ruimte bieden aan 71 privť eengezinswoningen, 120 appartementen en 99 sociale wooneenheden 'met een duurzaam en ecologisch accent'. In het gebied komt ook een ruim centraal park en de zone wordt met drie fietslussen verbonden met de dorpskern van Assebroek en de binnenstad. Na de vakantie plant schepen Mercedes Van Volcem, schepen van Huisvesting, een infosessie om de ambitieuze plannen te duiden aan de omwonenden.

(FN-Meegedeeld-MVV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com