stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28910
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com

Scala en Ignace Michiels in de kathedraal

Cultuur
Brugge, dinsdag 29/9/2009. Het kathedraalconcert zaterdag en zondag was er een met mooie meisjes met dito stemmen, een organist, een pianist en een dirigent. Ignace Michiels speelde orgel, Steven Kolacny piano en Stijn Kolacny dirigeerde ook de meisjes van het koor Scala.

De kathedraal was zaterdag heel goed gevuld met mensen die houden van zingen. Het concert was opgebouwd rond het samenspel van het koor, de piano en het orgel. Een mooie combinatie, maar niet iedereen was die mening toegedaan.

Het nummer dat Steven voor zijn zoontje had gecomponeerd deed bij velen een traantje wegpinken. Bij Pump and Circumstance van de Engelse componist Edward Elgar werd de orkestpartij gespeeld door Michiels. Camille Saint-Saens zal wellicht tevreden toegekeken hebben toen zijn dieren carnaval aan het vieren werden. Het orgel en de piano lieten zich gaan.

Als toemaatje mocht heel de kerk meezingen: Ik hou van u, het liedje van Noordkaap. Voor de gelegenheid was het vertaald in het Brugs: 'kzie je geirn'. Een mooie avond met eerlijke, ongecompliceerde muziek.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com