stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28462
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Sealwatchers krijgen eerste-hulp-voor-zeehonden instructie

Nieuws
Blankenberge, maandag 17/8/2009. Steve Vervaecke, de display curator van het Sea Life Center, gaf vandaag een groep brandweer- en politiemensen een korte cursus waarin ze werd geleerd het verschil te zien tussen hulpbehoevende en gewone zeehonden. Gezien elke zomer meer zeehonden aan de Vlaamse kust te zien zijn, bleek die cursus geen overbodige luxe, want het aantal oproepen voor het rescue team van Sea Life is immers zo hoog geworden, dat ze niet overal zelf naar toe kunnen.

Hulp door nieuwe deskundigen

De meeste dieren die gespot worden zijn gezond en hebben helemaal geen hulp of verzorging nodig. En met een team van 'sealwatchers', kunnen we ons concentreren op de zeehonden die ons nodig hebben. De sealwatchers werken bij de brandweer of bij de politie, die vaak ook als eerste gestrande zeehonden op het strand zien Ún het zijn profs op het gebied van hulpverlening. We hebben hen nu geleerd hoe ze snel de gezondheidstoestand van het dier kunnen vaststellen.

Opleiding

Vandaag werden de eerste vrijwillige 'sealwatcher' uitgenodigd in Sea Life in Blankenberge voor een korte opleiding. Onder de deelnemers was ook Politie-inspecteur Steve Delanghe van de politie van Middelkerke, die duidelijk heel wat had opgestoken van de sessie.

In de voorbije 11 jaar heeft Sea Life al 225 zeehonden gered.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com