stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28390
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Vierhandig orgelconcert in de Kathedraal

Cultuur
Brugge, dinsdag 11/8/2009. Het kathedraalconcert van dinsdag 11 augustus werd gebracht door 2 Italiaanse vrouwen Federica Ianella en Giuliana Maccaroni en hun bijhorende 4 handen.

Beiden zijn ze afgestudeerd aan het Conservatorium Giachino Rossini in Pesaro aan de Adriatische Zee. Pesaro, de stad waar ook Rossini (1792-1868) geboren is. Het programma dat ze speelden was bijna helemaal gevuld met muziek van hun gekende stadsgenoot en Sinfonia con l'imitazione della banda militare van Giovanni Morandi (1777-1856) die veel voor orgel vierhandig heeft geschreven.

Het was een onderhoudend programma met goed in het oor liggende muziek die door de meeste mensen deel uitmaken van hun muzikale bagage. De twee Italiaansen zijn vertrokken van de orkestpartij om een orgelbewerking te maken.

Giuliana Maccaroni was bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van het orgel van de Sint-Salvatorkathedraal, dat ondanks het feit dat het een elektrisch orgel is, de gevoeligheden van mechanische instrumenten toelaat.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com