stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27701
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Titaner Tour vertrokken op de Burg

Nieuws
Brugge, zaterdag 2/5/2009. Op de Burg is deze middag trektocht met 10 huifwagens en 20 koudbloedpaarden vertrokken naar Bruck, in de deelstaat Brandenburg bij Berlijn in Duitsland. De tocht, die startte na een academische zitting in de gotische zaal van het Stadhuis, is een heruitgave van een trektocht van een groep Bruggelingen, die 850 jaar geleden hier wegtrokken, om in Duitsland Bruck te stichten.

In 1159 trokken veel boeren uit de Brugse regio naar de streek in Oostelijk Duitsland, waar ze het economisch beter zouden hebben. Die trek van destijds, willen een groep Duitsers nu overdoen en met Titaner paarden en tien in Polen historisch herbouwde huifwagens. Ze vertrokken vanuit Brugge om gedurende twee maanden de trektocht van 850 jaar geleden zo authentiek mogelijk over te doen.

Bruggelingen

De mensen in Brück eten er wafels en hebben een opvallende interesse voor bier dat meer op het Belgische bier lijkt. De Brugse Zot vinden ze heelijk, alhoewel een beetje te sterk.

Brugs schepen voor toerisme Jean-Marie Bogaert (N-VA) hoopt de banden met het "nieuwe Brugge" te kunnen versterken binnen het nieuwe Europa: "er is een brug geslagen tussen Brugge en Brück en ik hoop dat we daar in de toekomst verder op kunnen bouwen".

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com