stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27622
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Recordopkomst voor negende editie van Erfgoeddag

Nieuws
Brugge, zondag 26/4/2009. De negende editie van Erfgoeddag vandaag was een overdonderend succes. 500 organisaties presenteerden in heel Vlaanderen samen meer dan 750 activiteiten onder de vlag 'Uit vriendschap!?' Ook Brugse musea, archieven, heemkundige kringen, verzamelaars, jeugdbewegingen, amateurkunstenaars en tal van andere spelers hielden eraan mee te doen.

Het recordevenement in Brugge was volgens Roel Daenen van het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed het "Café Bricolé" van Tapis Plein; die toonden lang vervlogen ambachten in van breien en haken tot werken met hout, papier, stof, ... Voor de haak-en breiclub kwamen ruim 900 mensen opdagen.

Ook de Heemkundige Kring Maurits Van Compernolle slaagde erin in Sint-Kruis 700 mensen warm te maken voor oud speelgoed (foto).

Erfgoeddag is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel en krijgt de volle steun van de Vlaamse overheid en in Brugge uiteraard van het stadsbestuur.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com