stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27306
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Bloemendaeledebat: regels ruimtelijke ordening te complex

Economie
Brugge, woensdag 25/3/2009. Het tweede Bloemendaeledebat dat vanavond georganiseerd werd in het auditorium van de Vlaamse Landmaatschappij in Sint-Michiels bracht geen spectaculaire antwoorden op de prangende Brugse verkeersvraagstukken, maar wel duidelijkheid over hoe politiek en deskundigen denken over de huidige werking van regels om grote infrastructuurwerken te verwezenlijken: de deelnemers aan het debat zal waren het er roerend over eens dat de regels te complex zijn en de procedures onverantwoord veel vertraging veroorzaken, ook voor werken voor de ontsluiting van de Brugse regio en de haven van Zeebrugge.

Vlaams minister van Openbare Werken, Hilde Crevits (CD&V), Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open-VLD), gemeenschapssenator André Van Nieuwkerke (sp.a), de voorzitter van de MBZ Joachim Coens en mobiliteitsdeskundige Ulrich Keppler hadden allen kritiek op de regels.

Volgens Hilde Crevits zullen de expreswegen N31 en N49 over 5 jaar wellicht echte snelwegen zijn. Over de de plannen rond de AX, de spoorwegverbinding en de kansen van het Schipdonkkanaal was men veel minder duidelijk.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com