stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27163
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Stadsbestuur organiseert architectuurprijs

Nieuws
Brugge, dinsdag 10/3/2009. De Stad Brugge organiseert dit jaar voor de tweede maal een architectuurprijs. Er was al een eerste keer een architectuurprijs in 2005, maar schepen Mercedes Van Volcem (Open-VLD) wil het deze keer grootser aanpakken.

Compact wonen

Het thema voor de architectuurprijs Brugge 2009 is compact wonen. Met dit thema wil de Stad Brugge kwalitatieve compacte woonoplossingen op Brugs grondgebied, gerealiseerd na 1 januari 2005, in de kijker zetten. De Stad wil met de wedstrijd aantonen dat compacte woonoplossingen de architecturale vrijheid van de architect niet hoeven te beknotten en aan woon- en leefkwaliteit doen inboeten. "Compact" wordt door het stadsbestuur begrepen als "de wijze waarop een bepaald woonprogramma georganiseerd wordt op een verhoudingsgewijs eerder beperkte bebouwde oppervlakte of binnen een verhoudingsgewijs kleiner bouwvolume". Het moet dus niet om kleine woningen gaan. De schepen heeft het over zo'n 300 vierkante meter.

De architectuurprijs Brugge 2009 zal bestaan uit een "prijs van de vakjury" en een "prijs van het publiek", elk ter waarde van 2500 .

De wedstrijd start vandaag, 10 maart 2009. Wedstrijddocumenten kunnen uiterlijk tot dinsdag 4 mei 2009 vr 17.30 uur worden ingediend.

Voor het bepalen van de winnaar van de "prijs van de vakjury", laat het Stadsbestuur zich bijstaan door een vakjury, die in de loop van juni 2009 de winnars zal bepalen.

Modern in Brugge

Met de organisatie van een architectuurprijs wil de schepen "een positieve houding tegenover moderne architectuur in Brugge" bewerkstelligen.

Publieksprijs

Op geselecteerde projecten zal het publiek kunnen stemmen. De projecten zullen in de communicatiedienst tentoon gesteld worden en in het septembernummer van het stedelijk infoblad Bruggespra@k een artikel verschijnen. Het project met de meeste stemmen wint de "prijs van het publiek". Onder de deelnemers aan de stemming voor de prijs van het publiek worden 10 boeken verloot.

De prijsuitreiking van de 'prijs van de vakjury' en de 'prijs van het publiek' zal plaatsvinden in december 2009.

Deelnemen?

Het indienen van de wedstrijddossiers gebeurt tegen ontvangstbewijs op de dienst bouwvergunningen, Oostmeers 17 te 8000 Brugge, dit van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur en op dinsdag ook tussen 14.00 en 18.00 uur.

Voor verdere inlichtingen kan men telefonisch terecht op de nummers 050/47.23.64 en 050/47.23.91 of op urbanisatie@brugge.be.

(FN-Op locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com