stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=26931
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Wie verdient Goeiendagprijs 2009?


Brugge, woensdag 18/2/2009. Op 10 juli 2009 wordt de tweejaarlijkse Goeiendagprijs voor de beste Nederlandstalige naam van handelszaken en andere panden opnieuw uitgereikt.
Deze prijs is een initiatief van het Stadsbestuur en het 11-Juli Komitee en werd voor het eerst uitgereikt in 2005. De aanleiding ervoor was het steeds opnieuw opduiken van anderstalige en nietszeggende namen voor horecazaken en winkelpanden.

De naam van de prijs, 'Goeiendagprijs', doet o.m. denken aan de Guldensporenslag van 11 juli 1302, maar is in eerste instantie dé aanspreking waarmee zaakvoerders hun klanten begroeten.

De prijs is bedoeld voor uitbaters van horecazaken, winkels en andere panden in de stad die een originele, inventieve, Nederlandstalige naam hebben gekozen.

Vorige winnaars

In 2005 ging de prijs naar de kapperszaak 'De Hoofdzaak' uit Sint-Andries. Twee eervolle vermeldingen waren voor de Brugse restaurants 'De Florentijnen' en 'De Eetkamer'. In 2007 werd de prijs toegekend aan het restaurant 'De Zoete Zonde' uit Sint-Andries en gingen de eervolle vermeldingen naar het Brugse jongerencafé ''t Opkikkertje' en naar de Brugse handelszaak 'Mamaskientje'.

Waaruit bestaat de prijs?

Het Stadsbestuur stelt een geldprijs van 500 euro ter beschikking. De oorkonde van de prijs wordt overhandigd tijdens de academische zitting in de Gotische Zaal van het stadhuis naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 10 juli 2009.

Wie kan meedoen?

Alle in aanmerking komende handelszaken kunnen hun kandidatuur voor deze prijs indienen. Instellingen, bedrijven of bedrijventerreinen komen eveneens in aanmerking. Ook niet-betrokken personen of instanties mogen een naam opgeven die hen bijzonder is opgevallen.

De namen moeten gegeven zijn sinds de toekenning van de vorige prijs in juli 2007. Kandidaturen worden ingewacht bij de Commissie voor Toponymie en Straatnamen, p/a Stadsarchief, Burg 11a of bij het 11-Juli Komitee, p/a Colettijnenhof 13, ten laatste op donderdag 7 mei 2009.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com