stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25877
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com

Ontslagen bij CdMZ: haven nu al slachtoffer recessie


Zeebrugge, dinsdag 28/10/2008. De Cobelfret groep wil een herstructurering doorvoeren bij CdMZ in Zeebrugge. Bij dat bedrijf, waar 20 arbeiders en 14 bedienden werken, zal bijna al het personeel moeten afvloeien. Dat heeft het bedrijf deze morgen bekend gemaakt aan het personeel.

Recessie

Bij CdMZ worden wagens klaar gemaakt om verkocht te worden op de Europese en andere markten. CdMZ beschikt hiervoor in Zeebrugge over 400.000 m≤ terreinen aan de Canadakaai. Er wordt aan carwash gedaan, in- en ombouw en kleine carrossie-herstellingen.

Deze morgen deelde de directie mee dat ten gevolge van het stopzetten van het contract van General Motors Europe dat bedrijf vanaf april volgend jaar in de fabriek in Luton, Engeland zelf de bestelwagens verkoopsklaar zal maken.

Meer gevolgen

Volgens Luc Logghe van het ACV zijn er wellicht ook gevolgen te verwachten zijn voor de werknemers werkzaam op de kaaien, maar die zijn niet in de officiŽle mededeling aan de ondernemingsraad opgenomen. Er zijn momenteel ook nog een aantal interim-krachten aan de slag die uiteraard ook hun job op de helling zien staan.

De activiteiten die de Movano (productie in Frankrijk en afwerking hier in Zeebrugge, voor export naar Engeland) behelzen, zullen onverkort verder worden gezet.

Op dinsdagen 4 en 18 november 2008 zijn al 2 bijzondere ondernemingsraden gepland waarbij de informatie- en consultatieronde conform de wetgeving 'Renault' zal plaatsvinden.

(FN-Meegedeeld-ACV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com