stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25168
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Beschermde gebouwen worden afgebroken in Brugge

Economie
Brugge, maandag 4/8/2008. Sinds afgelopen vrijdag is een afbraakonderneming bezig het landhuis van het domein "de tuinen van Hollebeke" langs de Generaal Lemanlaan te Assebroek te slopen. "Het gaat hier nochtans om een beschermd dorpsgezicht en sommige van de buren zijn razend, omdat er niets tegen gebeurt. Het is bouwverlof en niemand heeft iets gezien, toch is het gebeurd," zegt buurtbewoner Roland Schils.

Nederlandse projectontwikkelaars

Op de gronden zijn werken bezig voor de bouw van een residentieel appartementsgebouw. In totaal moeten er een honderdvijftigtal luxe-appartementen komen in zes verschillende blokken. Het witte landhuis en de rode bakstenen villa, beiden zichtbaar vanaf de Generaal Lemanlaan, zijn beschermd. Wilfried Kimpe van de Heemkundige Kring Arsbroek vindt het een schande hoe het zo ver is kunnen komen: "eerst was er een brandje, dan werd het dak afgenomen om het verder te laten verkrotten, en nu zegt de Nederlandse investeringsmaatschappij Ijsselinvest, die het project achter de gebouwen ontwikkelt, dat de toestand dermate is, dat er moet afgebroken worden omdat het gebouw structureel ongezond is. Dat hebben ze dan wel zelf bewust zo ver laten komen," zegt Wilfried Kimpe.

De "investeerders" zelf en Schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD) waren niet te bereiken voor commentaar.

(FN-Meegedeeld/Foto: Roland Schils)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com