stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25164
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

2 totaal uiteenlopende concerten op tweede dag MA


Brugge, zaterdag 2/8/2008. Het was vandaag de tweede MA-Festivaldag: Capriccio Stravagante bracht eerst, onder de naam Paradizo, muziek van o.a. Holborne, Dowland en Morley in de Sint-Jacobskerk. Het getalenteerde zevental onder leiding van Skip Sempé speelde de mooie, bijwijlen triest klinkende muziek op een voortreffelijke manier. Het publiek bedankte hen dan ook met een daverend applaus.

Om halfelf was er dan in de Stadsschouwburg Secret Masses door BL!NDMAN. Eric Sleichim, de leider en stichter van het ensemble, plaatste muziek William Byrd tegenover muziek van moderne componisten zoals Cage, Ligeti en Sleichim zelf. Vier saxofoons, 4 zangers, vier platenspelers en een dichter op een televisiescherm brachten een voorstelling waar kon over nagedacht worden.

Iedereen was het er over eens dat de musici van de bovenste plank waren en dat de gekozen nummers stijlvol gebracht waren. Maar scratchende dj's was er misschien voor sommige oudgedienden van het festival net iets te veel aan. Een aanpak van oude muziek die misschien nog te nieuw is. Maar afgaande op het applaus viel de laatavondvoorstelling bij de meesten toch wel in de smaak.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com