stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24111
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Expresweg: tunnel onder de Koningin Astridlaan is af

Nieuws
Brugge, vrijdag 7/3/2008. Op 17.00 uur is de tunnel van de expresweg onder de Koningin Astridlaan officieel geopend. Minister Hilde Crevits en Burgemeester Patrick Moenaert stelden de realisatie voor, nadat de tunnel eerst werd ingelopen door schoolkinderen. Ondertussen kan ook het verkeer door de tunnel.

De tunnel is een belangrijke stap in een hele reeks werkzaamheden die aan de expresweg worden uitgevoerd om de haven van Zeebrugge beter te kunnen ontsluiten en de weg vooral veiliger te maken.

Voor het project, en de snelheid ervan eenmaal op dreef, was in de tunnel niets dan lof te horen. Over het vervolg, want tussen de aansluiting met de E40 en Zeebrugge staat nog heel wat te doen, waren de hoofden veel minder eensgezind: burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) Rita Brauwers (Groen!) Jean-Marie De Plancke (Open VLD) Alain Quataert (VB) Andries Neirynck (Bloemendaelecomité) en Geert Demeyere (Werkgroep Expresweg Veiliger) hebben allemaal verschillende vermoedens en verwachtingen over wanneer de weg af zal zijn... Maar het was een mooie dag. Dat wel!

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com