stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=23179
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com

Belfish: Belgische kwaliteitsvis heeft voortaan een eigen merk

Economie
Zeebrugge, donderdag 15/11/2007. Na Meritus voor het vlees en Flandria voor de groenten en fruit, komt vanaf vandaag, 15 november, ook een keur- en kwaliteitsmerk voor vis op de markt onder de naam Belfish.

"De naam is niet toevallig gekozen Belfish wil zich bewust als Belgisch keurmerk profileren," zegt Peter Cooleman, algemeen directeur van het label. "Het label zal op diverse niveaus worden ingevoerd. Van op het schip over de veiling naar de visverwerking tot bij de consument. Belfish staat voor duurzaam, vers en Belgisch."

Cooleman rekent erop dat de consument wil weten wat hij koopt: "vandaag de dag ligt vaak vis in de rekken van exotische herkomst die als tong, pladijs of Belgische garnaal worden verkocht, wat helemaal niet het geval is. Belfish wil duurzame visserij promoten, on overleg met de Rederscentrale.

Belgisch

"We kozen voor een Belgisch label omdat we hebben ondervonden met 'Purus, de Vlaamse Grijze Garnaal' dat consumenten over de taalgrens en in het buitenland daar niet echt oren naar hebben, alhoewel de vis uiteraard uit dezelfde Noordzee komt, " besluit Cooleman.

(FN-Meegedeeld-Belfish)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2020 Stadsomroep.com